Skip to main content

Weeral een top moment in het reeds mooie seizoen van Team Adapp. Verslagje van Wim.

Na de Ironman Zürich in juli had ik nog geen wedstrijden gepland maar ik voelde wel dat de conditie nog goed zat. Tegen mijn gewoonte in nog last-minute ingeschreven voor Damme en de Triathlon Du Sud-Vendée. Beide races verliepen zeer goed en het gevoel werd bevestigd: Den Halven van Damme (10e) en Vendée (9e). Ondertussen had Roald Leijnen mijn hoofd zot gemaakt om samen de Challenge Mallorca te doen. Helaas voor Roald werd het een njet wegens een serieuze heupblessure. Ik had ondertussen wel  mijn zinnen gezet op Mallorca en ben uiteindelijk toch in Mallorca beland. De bedoeling was om me ook te kwalificeren voor de TheChampionship van Challenge. Roald was daarin al geslaagd in de ‘oldies’ group van 45-49 in Geraardsbergen.

Via Oostende airport naar Mallorca, het weer nog wat instabiel de eerste dagen bij aankomst. Maar gelukkig tijdens de wedstrijd perfect raceweer: zon, weinig wind en 24°C.

Na de Ironman Zürich in juli had ik nog geen wedstrijden gepland maar ik voelde wel dat de conditie nog goed zat. Tegen mijn gewoonte in nog last-minute ingeschreven voor Damme en de Triathlon Du Sud-Vendée. Beide races verliepen zeer goed en het gevoel werd bevestigd: Den Halven van Damme (10e) en Vendée (9e). Ondertussen had Roald Leijnen mijn hoofd zot gemaakt om samen de Challenge Mallorca te doen. Helaas voor Roald werd het een njet wegens een serieuze heupblessure. Ik had ondertussen wel  mijn zinnen gezet op Mallorca en ben uiteindelijk toch in Mallorca beland. De bedoeling was om me ook te kwalificeren voor de TheChampionship van Challenge. Roald was daarin al geslaagd in de ‘oldies’ group van 45-49 in Geraardsbergen.

Via Oostende airport naar Mallorca, het weer nog wat instabiel de eerste dagen bij aankomst. Maar gelukkig tijdens de wedstrijd perfect raceweer: zon, weinig wind en 24°C.

Zwemmen (1.9km) was in de zee en er werd gestart in blokken. Ik had mij vooraan de startrij geplaatst om in het water te lopen. Ik zwom al snel bij de eersten en had eigenlijk verwacht om snel voorbij gestoken te worden, wat normaal het geval is. Dat gebeurde gelukkig niet en dat gaf me meteen een goeie motivatieboost. Zwemtijd: 28’

Het fietsparcours (90km) was goed uitgetekend en voorkwam ook stayeren in het eerste gedeelte: eerste 15km waren er lange klimmen (over 90km 1000 hoogtemeters), gevolgd door een afdaling…weliswaar op de andere helft van de smalle weg en aan de andere kant van baan, dus links klimmen – rechts afdalen…In Spanje kun je zoiets wel verwachten, Vueltatoestanden…Venga venga JHet derde gedeelte was grotendeels vlak met af en toe een korte helling. In de eerste ronde, op aanraden van coach Dominic, niet geforceerd en in eigen tempo bergop gereden. In het vlakke gedeelte sloten er een paar atleten aan. In de tweede ronde was het verschieten toen er plots een geit (ik vermoed een ‘tamme’ berggeit 😉 voor mijn neus stond, gelukkig kunnen ontwijken! De laatste 20km alleen gereden en wisselzone binnen gegaan. Het fietsenpark was nog goed leeg en toen wist ik al dat ik mooi vooraan de race zat. Fietstijd: 2h33’ (35,2 km/u)

Voorzichtig gestart met het lopen (21.2km), de benen voelden toch wat zwaar aan na het fietsen. Na een 3-tal km zijn de lopersbenen er dan toch gekomen. Vanaf dan geprobeerd om zo constant mogelijk te lopen en dat was de goeie taktiek. Geleidelijk aan haalde ik atleten in. Het was moeilijk inschatten in welke positie ik nu precies zat in mijn age group 35-39. Ik had al 1 atleet ingehaald in de 2eronde en pas in de laatste 2km zag ik dat er nog een age grouper voor mij uitliep. Helaas was de halve marathon te kort 😉 Looptijd: 1h25’

Totaaltijd: 4h32’, 2eage group 35-39 (vd 122), 34eoverall (vd 894). Uiterst tevreden met het resultaat en een mooie afsluiter van een succesvol sportief seizoen!

De 2eplaats leverde ook een kwalificatie voor TheChampionship op (WK halve triathlon van de Challenge series) en dus samen met Roald in juni 2019 naar Samorin, Slovakije.

Het seizoen zit erop, nog wat nagenieten en vooral uitkijken naar onze quiz op 17/11 tvv het Kinderkankerfonds!

Nog een dank voor onze clubsponsors die ons blijven steunen met onze initiatieven (#Kinderkankerfonds #StudioNona) en ons helpen om onze sportieve doelstellingen mogelijk te maken.

#ExclusiveNetworks #Denys #Cycloon #Beelaert #Lippens #Argenta #Fiesiek#Fixovelo #Fitopolis #Crescendo #Ridley

 

 

Leave a Reply