Skip to main content

Afgelopen week hadden Team Adapp 3 debutanten en een ervaren rot aan de start op de triatlon lange afstand.

Bart en Petra namen de triathlon in Alpe D’huez voor hun rekening. Wannes aan de start op de IM in Zurich samen met Dominic. Toen 1,5 jaar geleden Dominic en mezelf aan het nadenken waren om samen een team op te starten was ons voornaamste streefdoel om mensen een club werking aan te bieden die toelaat om op een heel ontspannen manier boven zichzelf uit te stijgen tijdens hun wedstrijden. De afgelopen week heb ik van heel nauwbij de prestaties gevolgd en ik moet zeggen ik denk dat we toch al een klein beetje in onze opzet zijn geslaagd en daar ben ik bijzonder blij en fier op.

Met zo goed als geen ervaring in triathlon, laat staan een triathlon in de alpen doken Bart en Petra vorige week het Lac Du Verney voor hun debuut op de lange afstand. 2.2km zwemmen bij 15 graden, dan 113km fietsen met 3200hm, eindigend op Alpe D’huez en dan nog 21km lopen, deels of road op een hoogte van 2000m (met iets minder zuurstof dus).

Beiden vochten hun eigen battle tegen zichzelf uit maar haalden mooi de aankomst.

 

   

Wannes ging samen van start met Dominic in Zurich. We kunnen alleen maar spreken van een meer dan geslaagd debuut. Een mooie beschrijving kan je vinden op de site van Dominic  http://www.dominicdecaluwe.be/content/ironman-switzerland-z%C3%BCrich-door-wannes-wylin

Ik denk dat de foto’s en het resultaat van Wannes voor zich spreken. Eindtijd van 11u05, 311de van de 1800 gestarte atleten. En dat op je debuut!!

 

En dan Dominic. Uiteraard denkt iedereen, peace of cake, die heeft ervaring genoeg. Wat de meesten niet weten is dat Dominic zwaar gevallen was met de fiets een 3-tal weken terug en een spierscheur had opgelopen. Van toen tot aan de start in Zurich niet meer kunnen lopen en toch van start en stap zetten in het grote onbekende. Ervaring of niet dan start je met een klein hartje en zoals hij als coach meer of genoeg weet ging dit zijn gevolgen hebben. Ondanks een moeilijke marathon, doorgebeten door de pijn en als 27ste de lijn gepasseerd in een tijd van 9u31, 3rd in zijn age group.

We gingen bijna naar Kona maar na rijp beraad heeft Dominic beslist om dit niet te doen. De kwetsuur kan nooit volledig genezen zijn met de weinige tijd die er nog rest. Maar toch weeral een bijzonder mooi podium voor Team Adapp. Strong we are 🙂

Mijn welgemeende proficiat aan alle 4!! Allemaal een bank vooruit 🙂

de PDG van Team Adapp

One Comment

Leave a Reply