Skip to main content
Wedstrijdverslag

Resultaten Team Adapp van de voorbije weken!!

By 31/05/2017juni 4th, 20172 Comments

Zoals aangekondigd een tweetal weken terug beginnen het drukke weken te worden voor onze atleten. Het concept van ons team was om niet te mikken op 1 bepaalde discipline maar sporters te verwelkomen van alle pluimage. Het lijstje van uitslagen die nu volgt toont alleen maar aan dat we na een paar maanden activiteit er vrij aardig in geslaagd zijn om reeds een goeie mix te hebben. En er zijn een paar uitslagen bij die Team AdApp al op de kaart zetten.

Onder het moto ladies first beginnen we met een paar mooie uitslagen van onze dames.

Lizzy Immesoete, onze 800m loopster nam ondertussen al deel aan 3-tal  800m wedstrijden. Begin mei won ze Julien Saelens meeting in Brugge in een tijd van 2.26.82.

Belangrijk om te weten is dat Lizzy pas terug gestart is met atletiek na een pauze van 27 jaar, als talentvolle junoire was ze zelfs aanwezig op de wereld kampioenschappen atletiek, dus talent was er zeker. Maar een bewuste keuze voor de studies en het moederschap hebben beslist om een pauze in te lassen die van iets langere duur was dan voorzien. Geen nood want nu heeft ze energie genoeg overhouden voor nog een paar vette jaren.

Haar laatste wedstrijd was dit weekend, IFAM-pistewedstrijd in Oordegem. Een wedstrijd van open category (dus alle leeftijden door mekaar) en van een zeer hoog niveau. Lizzy behaalde een mooie tweede plaats na een Nederlands meisje maar wat vooral belangrijk is was de tijd,  2’19″96, een verbetering van maar liefst 6s tov begin Mei, wat op 800m uiteraard een enorme stap is.

Lizzy’s volgende doelen zijn het BK master op 18 Juni, op 1 Juli het BK open categorieën en last but not least kunnen we met de nodige fierheid melden dat ze deelneemt aan het EK atletiek voor masters in Denemarken te Aarhus van 3-5 Augustus. Lizzy goes international en Team AdApp ook 🙂

Uiteraard bezorgen we de nodige feedback over Lizzy haar resultaten.

***************************************************************************************************************************************

Onze tweede straffe madam in het team is Petra De Walsche.

Petra stond aan de start op 20/05 van de trial Des Trappistes Florenville op de lange afstand. Lange afstand betekend in dit geval 53km, 1215+ hoogtemeters overwinnen en 3 rivieren oversteken. Wat ze in het Meetjesland dus een gezonde sneukeltoer noemen 🙂

Petra eindigde met ruime voorsprong (+ 1u) als eerste vrouw  en als 9de overall in het klassement (tussen de mannen ja!!! )  in een tijd van 4U57. Straffe kost!! Heel straf!!

 
Het volgende grote doel van Petra is op 28/07 de triathlon van Alpe D’huez. Ik ben benieuwd naar het resultaat…. Ik denk dat er een paar mannen gaan zitten vloeken in haar wiel….
***************************************************************************************************************************************
 Over naar de mannelijke elementen van ons team. En terug een andere sport. Michel Meysman is de voorbije weken/maanden al druk in de weer geweest met allerlei MTB wedstrijden. In de Wallonia cup de ene top 10 plaats na de andere, met reeds een eerste climax  met een uitstekende resultaat in de Bemc (43ste plaats open categorie). Michel was duidelijk klaar voor de 6u van Grembergen afgelopen zaterdag. En het resultaat mocht er zijn, een mooie tweede tijd bij de solo deelnemers met een gemiddelde snelheid van +23km/h. Met de van afgelopen weekend temperaturen zowaar een proper gemiddelde.
Michel bouwt nu verder op naar een meerdaagse wedstrijd in Brazilie. Zoals gezegd Team AdApp goes international.
**********************************************************************************************************************************
Next in line, Christophe de Beule en Maarten van de Vijver stonden aan de start van de Frank Schleck cyclo in Luxemburg. Hun wedervaren hebben ze kort neergeschreven:
Ruim 1100 deelnemers zakten af naar Luxemburg om aan deze cyclo deel te nemen. Het was tevens een plaatsingswedstrijd voor het WK Granfondo in Albi ( Frankrijk). Stiekem hoopten ik en Christoph om ons daarvoor te plaatsen ( beste 25 % van elke leefijdscategorie is geplaatst)

We werden voor de start ingedeeld volgens leeftijd. De jongere garde in het eerste startvak en oudjes in het laatste. Ik stond in het 2e startvak en Christoph in het 4e.

Rond 10 u werd het start gegeven en vertrokken we als bronstige beren richting de eerste klim. Direct full gas uiteraard. De beide baanvakken werden ingenomen en al snel waren er cowboys die allerlei gevaarlijke toeren uithaalden. Na de eerste klimmetjes zat ik nog in het eerste peloton van een man of 200. Christoph kon de aansluiting niet maken en volgde in een andere groep van een 100tal man.

Na ruim 70 km werd alles op een lint getrokken in een windstuk /afdaling en de rekker begon overal te breken met als gevolg kleinere groepjes . Vanaf nu toch wat comfortabeler rijden. Na ruim 2 uur had ik een 80 km op de teller.Vanaf dan tegenwind en in mijn groepje werd er deftig rondgedraaid en kon goed volgen.

Na ruim 120 km begon de verschillende groepjes terug samen te troepen en werd het terug wat hectischer tot aan de finish.

Het was een snelle race van een deftig niveau en het parcours was misschien iets te weinig selectief waardoor het nogal een hectische race werd. Dus puur genieten was er niet echt bij ………….

Christoph ervaarde dit alles ook als te veel koers en aangezien hij minder vertrouwd is, om in grote peletons te  rijden was er ook voor hem weinig beleving tijdens deze cyclo. Het prachtige parcours en de perfecte organisatie ten spijte, zal hij hier vermoedelijk competitief niet meer terugkeren, vanwege te hectische en te zenuwachtig.

Uitslag Adapp’ers:

189e Van de Vijver Maarten  162 km /2400hm in 4u 26  (36,22 AVG)

301e De Beule Christoph        162 km /2400hm in 4u 34 (35,14 AVG)

Beiden geplaatst voor het WK!  Proficiat heren!!

Afgelopen weekend hebben beiden deelgenomen aan de LCMT in Houffalize met een mooie 11de en 15de plaats. Proficiat heren.
Voor Maarten is het nog niet genoeg en hij gaat nog eens knallen in de Vogezen tijdens de Trois Ballon (210km en 4400hm). Uiteraard volgt een nieuw verslagje.
***************************************************************************************************************************************
Op naar sport nr 5: triathlon. Wim Laloo en Wannes Wylin stonden aan de start van de 1/2 triathlon van Leuven. Traditioneel een goed bezette wedstrijd. Voor beide is dit een voorbereidingswedstrijd in opbouw van de Ironman in Franfurt (Wim) en Zurich (Wannes). Een eerste test om te zien of de vele uurtjes training hebben opgebracht. Wim eindigde de wedstrijd in een tijd van 04:08 op de 13de plaats. Wannes had een eindtijd van 4:46 en strande op plaats 122. Beide waren zeer tevreden en gerustgesteld voor de verdere opbouw naar hun Ironman.
Wannes heeft nog een mooi verhaaltje gemaakt van zijn ervaring die kan gelezen worden op de site van onze secretaris en coach Dominic http://dominicdecaluwe.be/content/hoe-wannes-er-zijn-spits-afbeet12-tri-leuven
 *****************************************************************************************************************************
Zoals jullie kunnen lezen zowaar mooie resultaten in een waaier van mooie sporten. Meer en meer van onze leden gaan nu aan de slag in 1 of andere wedstrijd en de komende weken posten we zeker nog leuke verhalen. De focus blijft genieten van de sport en af en toe eens kunnen stoefen met een mooie uitslag of persoonlijk record hoort er uiteraard ook bij.
Een happy voorzitter. Greetz en tot de volgende:
Roald

2 Comments

Leave a Reply