Skip to main content

Het eerste doel van 2023 was nog eens een Spaanse stadsmarathon (na Valencia, Barcelona, Bilbao, Madrid, Palma en Jerez de la Frontera) lopen en deze keer had ik gekozen voor een citytrip naar Sevilla.

Donderdagochtend reeds het vliegtuig op om een matchke voetbal mee te pikken (PSV werd huiswaarts gestuurd met 3-0) en te genieten van 4 dagen Andalusische gastronomie en zuiderse cultuur.

Op vrijdag was er nog het afhalen van de startnummer en bezoek aan de loopbeurs, maar voor de rest weinig aandacht voor het marathongebeuren (alhoewel de woorden van voorzitter bij de Kluisbergtrail van vorige zondag nog in het geheugen bleven hangen : “ge kunt maken dat je onder de 3h uren loopt of we smijten je uit de club” šŸ˜‰).
Op de beurs nog geprobeerd om van startvak te veranderen (ingeschreven voor 3h15-3h30), maar diende officiĆ«le tijd van 2022 voor te leggen en de laatste sub 3h dateerde al van 2015…

Soit, de trainingen van de voorbije 2 maanden voelden goed (incl de (techniek-)zwemlessen) en ik ging wel zien waar ik ging stranden.

Na meer dan 60 wandel- en 6 loopkm’s in Sevilla was marathondag aangebroken en als het “stresskakske” goed gegaan is dan voelt een mens zich klaar om te starten.

Het vrouwtje onderweg naar de start nog gezegd waar ze moest staan, de richttijd meegegeven en de app voor de tussentijden en om 08h30 was er dan het startschot.

De eerste 12 km waren een rondje in de Triana-wijk van Sevilla en vlogen voorbij. Het was haasje over met een groepje sub 3h lopers want zowel rond km 5 als km 10 was er een korte plaspauze nodig.

Op km 14 zat ik net onder het uur en het tempo voelde comfortabel aan. Halverwege doorgekomen op 1h29′ en dan tempo aanhouden richting de 33 km (laatste keer dubbele cijfers als mentaal steuntje) een goeie 2 min voorsprong nemen om opnieuw onder de 3 uur te kunnen duiken.

Op km 34 was er een rondje op het prachtige plaza de EspaƱa om nadien de oude binnenstad binnen te lopen. Op km 39 was de buit zo goed als binnen, maar begonnen de benen toch vermoeid te geraken en kwamen de eerste kleine krampjes en was het opletten bij de tramsporen op het parcours.

Het vrouwtje op km 40 tegemoet gelopen met een smile en dan de laatste 2km genieten om na 42,6 km de finish te bereiken.

Marathon #20 was geslaagd met een eind nettotijd van 02:57:50 (guntime 02:58:48).

Nu gaat de focus naar de Ā½ triatlon van Geraardsbergen, maar als nieuw lid van team AdApp heb ik al genoten van de vele activiteiten en kijk al uit naar de komende maanden.

Leave a Reply