Skip to main content
Wedstrijdverslag

2019 here we go: Wannes en Petra namen deel aan de Grant Raid Nisramont.

De winter maanden zijn stilaan achter de rug en de voorbije weken zijn de eerste voorbereidingswedstrijden gestart bij Team AdApp. Een eerste mooie uitdaging stond op het programma van Wannes en Petra: de Grand Raid Nisramont of 4km kajak, 22km mtb, 8km trailrun, 11km mtb en 4km run&bike. Kwestie van wat afwisseling in de wedstrijd te hebben.

Een mooi verslagje van Wannes die niet alleen Petra zo ver had meegekregen maar ook zijn zoon en e.

De Grand Raid Nisramont is een wedstrijd met 4km kajak, 22km mtb, 8km trailrun, 11km mtb en 4km run&bike erin en dit in die volgorde en in duo. Petra en ik besluiten om hier dit jaar samen aan deel te nemen. Voor Petra is het haar eerste deelname en haar voorbereiding voor deze wedstrijd verliep niet zo goed, ik heb vorig jaar al eens mee gedaan en mijn conditie zit op schema voor enkele mooie uitdagingen later op het seizoen.

We besluiten dat deelnemen en ons amuseren in de natuur het belangrijkste is en we zien wel hoe het verloopt. Mijn zoon Kasper neemt ook deel samen met neef Oskar. Miette, mama van Oskar, zorgt voor vervoer en is supporter ter plaatse, heel belangrijk dus!

Het weer valt goed mee, geen regen en 8°C. We vertrekken op tijd en plaatsen de nodige zaken in de wisselzones, loopschoenen, mtb, … We nemen een kajak en gaan te water in Wave 2, start shot rond 10u40 en iedereen met veel botsen, trekken en sleuren vooruit.

Na een 500m valt het wat in z’n plooien en kunnen we gestaag ons mooie tempo verder zetten, na 2 km komen we aan het keerpunt en we zitten blijkbaar in het eerste deel. Kajakken ligt ons blijkbaar wel. Op de terugweg komen we Kasper en Oskar tegen, we moedigen elkaar aan en roeien verder. Na een toffe vaart komen we terug aan wal en slepen we onze kajak terug naar zijn stalplaats en springen op de mountainbike om de heuveltjes van de Ardennen te trotseren.

Leuke hellingen en afdalingen volgen elkaar op, sommige al moeilijker dan andere, een keer te voet naar boven of naar beneden wanneer het te technisch wordt hoort er ook bij, dit is nu eenmaal een heel stevig parcours. Maar dat dit fun is is een understatement.

We komen aan in de wisselzone alwaar we onze trailschoenen aandoen voor een loopje van 8km. Eerst onmiddellijk een kleine helling en dan 4km naar beneden tot aan de Ourthe waar we even langs lopen maar snel via een modderige pad terug bergop gaan. We proberen eerst nog de modderplassen te ontwijken maar op een gegeven moment is er geen omkomen meer aan en lopen we overal doorheen. Met natte voeten zetten onze weg verder naar de wisselzone, het is duidelijk dat dit trail runnen voor Petra geen onbekende is, dit liep vlot.

  

Terug op de mountainbike voor deel 2. Een nieuw mooi deel van de Ardennen verkennen, iets minder technisch en stijl dan eerste deel maar toch nog zeer pittig en de kilometers stapelen zich op, we deelden de wedstrijd prima in en ik heb nog een stukje energie over om tijdens het laatste onderdeel, de run&bike, van 4km het lopen voor mij te nemen. Petra op de mountainbike gaat voorop en tijdens de 2km klim loop ik haar en menig ander mountainbiker en loper voorbij, lopen gaat nu eenmaal sneller bergop op dit stuk dan mountainbiken en ik had nog wat reserve. Ik kom dus met een kleine voorsprong boven en begin in een rotvaart aan de 2km lange afdaling. Na een kleine kilometer is Petra al bij mij, ik zie voor mij plots nog een mixed duo en dat stimuleert mij om nog een tandje bij te steken. Ik haal nog een snelheid van 18,7km/u als maximum uit de kast en kan nog net in het laatste korte klimmetje van amper 150m, maar loodzwaar na zo’n wedstrijd, hen inhalen en eindig zo samen met Petra op een 117de plaats van 300 deelnemers, en een 7de plaats van 32 mixed teams.

Iets waar we heel trots op zijn! Vorig jaar werden Jeroen en ik geteisterd door pech en finishten we in 5u28. Dit jaar zonder pech doen Petra en ik er 4u28 over, net een uur minder.

Kasper en Oskar (zoon van Jeroen) eindigen als ‘YoungOnes’ voor hun eerste deelname op een mooie 228ste plaats in 5u20 en hebben veel plezier gehad samen, dat is duidelijk, want ze spreken erover om dit nog te doen! Wij ook!

Hierbij ook nog een dankwoordje aan alle sponsors van ons Endurance Team Adapp, Adapp-atleten voor de leuke trainingsmomenten samen, coach Dominic Decaluwé voor de goede begeleiding!

gr,

Wannes

Leave a Reply